macaron opskrift

Så fik jeg forsøgt mig med macarons.

 

Syntes nu egentlig der er en mærkelig kage, men meget sjovt at prøve og der er jo uendelige muligheder med “fyldet”.

 

Først opskriften:
3 æggehvider (jeg bruger altid pasteuriserede)
75 g sukker (alm. melis)
90 g mandler (hakket til mandelmel, eller købt mandelmel)
135 g flormelis
3 spsk vaniliesukker

 

Fremgangsmåden er som følger:
Æggehvider piskes sammen med sukker til en hvid masse. Den skal være godt klistret og kunne “sidde selv” 🙂
Mandelmel, flormelis og vaniliesukker blandes sammen, og vendes forsigtigt i æggemassen.
Hvis du rører for meget, rører du “luften” ud af dejen og så flyder det bare ud.

 

De sættes herefter på plade i små klatter / cirkler ( størrelsen er lidt afhængigt af din smag, jeg foretrækker nogle små som kan spises i én bid) ved hjælp af sprøjtepose, eller sprøjtepistol og en almindelig rund tulle.
Dejen skal helst være så fast at de ikke flyder ud, men….
De skal nu lige have lov at stå i små 15-20 min, og forhåbentlig og hvis man er heldig så falder de “lidt” sammen, for en rigtig macaron må ikke have en spids på toppen.

 

Så det største arbejde ligger i at få den rigtige konsistens og ikke slå den for meget, så de får den helt rigtige form 🙂

 

Jeg bager dem i alm ovn ved 140 grader i ca 14 min. Det er vigtigt for en macaron er den ikke krakelere ved bagningen, så derfor den lave varme.
Når de er færdige sættes 2 af disse “bunde” sammen med et valgfrit fyld i midten, og nu har du lavet en macaron.

 

Jeg har endnu tilgode at lave dem i den rigtige form, men jeg har været tæt på, men de smager stadig himmelsk 🙂

 

Indtil videre har jeg forsøgt mig med skildpaddecreme, chokoladecreme, citroncreme, og hindbærmousse. Herhjemme er den absolute favorit hindbærmoussen, men det er jo helt op til din smag og behag 🙂

 

NB: Hindbærmoussen laver jeg med 1½ dl fløde som piskes til skum, og så vender jeg 100 g frosne (let optøet) hindbær i, og smager til med sukker.

About BrokenAngel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *