Hjemmelavede Cremelinser

hjemmelavet cremelinse
Så er der hjemmelavede cremelinser

Jeg er usigeligt glad for cremelinser, men jeg syntes desværre bare det er blevet ret så pebret i prisen hvis jeg skal have lidt hyggekage til tvet om aftenen 🙂

Så min store stædighed vandt endnu engang, og jeg måtte selv til “gryderne” og forsøge mig med at lave cremelinser.

Så hvis du også er helt vild med cremelinser, så følg med her:

Du skal bruge følgende til dejen:

250 g mel (hvedemel)
175 g smør (jeg brugte bagemargarine)
50 g flormelis
2 æggeblommer

Skær / del smøret i små stykker og bland med melet. Jeg gav det en hurtig omgang med min røremaskine med dejkrog på. Derefter blander du flormelis og æggeblommer i. Dejen bliver med røremaskine til en meget usammenhængende dej, så du slipper ikke for at få fingrene i dejen og ælte lidt. Når dejen er mere samlet smider du den i en skål og i køleskabet eller et andet koldt sted i mindst 1 timer.
Imenskan vi jo lave fyldet 😉

Til fyldet skal du bruge:

2 dl mælk (jeg bruger altid skummet)
1½ tsk vanilieessens
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk majsmel eller majsstivelse (maizena)

I en lille gryde varmes mælken sammen med vanilieessensen. Mens den varmer op, kan du i en skål blande majsmel, sukker og ægget og piske det godt sammen. Når mælken er godt varm hælder du en lille smule over i skålen med de andre ting og pisker det engang rundt. Herefter hældes hele skålens indhold tilbage i gryden.
Så koger du det hele op mens du pisker undervejs så det ikke brænder på. Det skulle gerne stille og roligt blive mere fast i formen. Når det har en tykkelse du er tilfreds med til din creme tager du gryden af varmen og lader den stå og køle af.

Når dejen har hvilet er din creme sikkert også kølet af, så nu er vi klar til at samle linserne. Det logiske er nok at bruge linseforme, men jeg har ikke nogle, så jeg brugte en 12 huls muffinform. Jeg kunne af ovenstående dej lave 10 linser i den størrelse.
Dejen æltes / trykkes sammen til den bliver lidt klistret, så giver du bordet en omgang mel og så er vi klar til at rulle.
Jeg tog små stykker af gangen og rullede ud, lagde over ét hul i formen og trykkede stille dejen ud i formen, når den var nede skar jeg kanter af på toppen og fortsatte til næste hul. Det gjorde jeg på 10 huller.

Herefter fordelte jeg cremen i de 10 huller med dej, og begyndte at rulle resten af dejen ud til låg.
Jeg fandt det nemmest at finde et glas med ca. samme størrelse som hullet i formen, og så bruge det til at lave de 10 låg som blev lagt på, og dejen blev forsigtigt presset sammen i kanterne, så det rigtig kunne bage 🙂

Så røg hele formen i en forvarmet varmluftsovn på 190 grader i ca 15 min.

Jeg vil sige at de faktisk er bedst når de lige har fået lov at køle lidt af.

Jeg elsker dem og skal helt sikkert snart lave dem igen, så jeg håber at i også bliver vilde med dem 🙂

Held og lykke og velbekommen 🙂

Mit resultat kan ses her:

 

About BrokenAngel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *