Flødekarameller lavet i microvn

I forbindelse med den hyggelig jul og det dejlige samværd med familien som hører sig til, har vi her i huset også godt gang i at lave konfekt, og heriblandt er én af mine helt store favoritter altså vores flødekarameller.

 

Både fordi de smager vildt godt, men også fordi de bliver lavet i microovn, og derfor kan selv jeg finde ud af det. Eller for det meste, jeg ville lyve hvis jeg påstod at jeg ikke sagtens kunne ødelægge denne opskrift også 🙂 (Det er sket et par gange)

 

Du skal først og fremmest bruge en stor glasskål som er rimelig høj og som kan tåle micro. Høj fordi det ofte kan sprøjte godt og det er bare ikke fedt, for det klistre pænt meget.

 

Derudover skal du i skålen putte:

2½ dl fløde
2½ dl rørsukker (alm melis kan gå)
120 g sirup (jeg foretrækker den mørke)
1 tsk eddike
2 spsk kakao

 

Husk at sigte kakaoen i, så der ikke er klumper.
Når du lige har rørt det godt sammen smider du skålen i microovnen og giver den 5 min på fuld effekt.

 

Herefter tages den ud, og der røres igen. Ind i ovnen igen og på HALV effekt giver du den nu ca 15-20 min.

 

Denne gang når du har rørt i den, tager du en lille smule af massen på en ske og dypper i en skålmed koldt vand. Hvis massen kan formes let til en kugle når den tages op af vandet er karamellen færdig. Hvis ikke kan du forsøge med et par minutter mere af gangen indtil du opnår en masse som kan formes.

 

Det kan nemlig afhænge meget af din microovns type og samlede effekt, så derfor er det vigtigt at du laver testen med vandet så du er sikker.

 

De her karameller er fantastiske, men man skal lige passe på med småbørn og husdyr da massen er mega-varm og bobler godt når man åbner til ovnen og når man tager massen ind og ud.

 

Når massen er klar, hælder du den direkte på en bageplade med bagepapir på, og så venter du indtil massen er så afkølet at du kan klippe eller skærer den i mindre stykke som kan formes til kugler eller firkanter, alt efter hvordan ens karameller skal se ud.

 

Jeg kan klart anbefale at dyppe karamellerne i smeltet mørk chokolade efterfølgende. Det er meget tæt på at være opskriften på guldkarameller 🙂

 

About BrokenAngel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *